woensdag 28 oktober 2009

Promotie nieuwste boek (On)geloofwaardig 2

Op vrijdag 23 oktober verscheen er naar aanleiding van mijn nieuwste boek een artikel over mij in AD Groene Hart, geschreven door Gerdi Wijting.

Connie Harkema publiceert verhalenbundel

GOUDA
GERDI WIJTING

Sinds vorige maand ligt er weer een nieuw boek van Connie Harkema in de winkel. De titel luidt ‘(On)geloofwaardig’. “Dat is mijn achtste boek al,” constateert Harkema zelf enigszins verbaasd. Eerder publiceerde zij informatieve jeugdboeken over onder meer tatoeages, piercings en spijkerbroeken, een uittrekselboek voor scholieren, twee verzamelbundels met columns die zij voor regionale bladen had geschreven, een reisboek en een biografie. Bij het schrijven van ‘(On)geloofwaardig’ heeft de auteur zich laten leiden door haar fantasie. Het boek bevat vier verhalen, met als rode draad geloof (of juist het gebrek daaraan). In het verhaal ‘Hitte’ wordt de hoofdpersoon, een prediker, steeds ongeloofwaardiger. ‘Het gouden water’ speelt zich af in Gouda. De stad staat voor een groot gedeelte onder water, maar de Sint Jan steekt er nog stoer bovenuit. Er doen allerlei geruchten en theorieën de ronde waarin de gebrandschilderde ramen van de gebroeders Crabeth een belangrijke rol spelen. ‘Op leven en dood’ is het verhaal over een meisje dat totaal niet in zichzelf gelooft. Het vierde verhaal, ‘De stille kracht van het buitenleven’, gaat over een vrouw die allerlei dingen ziet die haar omgeving niet opmerkt. ”’(On)geloofwaardig’ is een boek voor volwassenen, maar ook geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar”, vertelt Harkema. De schrijfster weet de juiste toon te vinden voor lezers van uiteenlopende leeftijden. Zo heeft zij in opdracht van een verzorgingstehuis een kerstverhaal geschreven en is ze op 7 oktober in de prijzen gevallen bij een schrijfwedstrijd voor kinderverhalen van ‘Landschap Overijssel’.
De raadselachtige sfeer van ‘(On)geloofwaardig’ wordt versterkt door de naar surrealisme neigende illustraties, alle door de schrijfster zelf geschilderd. “Ik zet dingen graag in een andere context”, zegt Harkema over haar werk. De schilderijen zullen binnenkort samen met werk van dochter Sietske te zien zijn op een expositie bij Schipper Kozijnen in Gouda. Tijdens deze tentoonstelling exposeert Harkema ook haar ‘Schilderdichtsels’, schilderijen met een gedicht. Op 7 november organiseert de Read Shop in winkelcentrum Bloemendaal een signeersessie waar, naast Connie Harkema, ook andere Goudse schrijvers hun boeken zullen signeren. Thrillerschrijver en oud-rechercheur Joost Visbeen, handleeskundige en schrijfster Magda van Dijk, oud-politieman en ex-hypnotherapeut Henk Smit en zakenvrouw Ada Jue die haar bijzondere levensverhaal door Connie Harkema liet optekenen in ‘Mayonaise en Champagne’ zullen die dag aanwezig zijn.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Connie,

    Een mooie recentie! Je schilderijen zien er prachtig uit. Ik heb je kinderverhaal in het boek van Landschap Overijssel 'Proef de natuur' mogen horen/lezen, en dit maakt mij mede nieuwsgierig naar de rest van je boeken. 'Proef de natuur' is ook een prachtig uitgevoerd boek. Succes met alles, maar dat zal wel lukken.

    Groetjes
    Margret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Margret,

    Hartelijk dank voor je lovende woorden.
    Uiteraard wens ik jou ook al het goede toe en veel succes met de schrijverij.

    groetjes,
    Connie

    BeantwoordenVerwijderen